top of page
Over Ons

Over onze geboortedocenten

​Ons team bestaat uit een gecertificeerde International HypnoBirthing® Educator (conform de originele Marie Mongan Method) en gecertificeerde Childbirth Educator (Childbirth International). Wij houden onze kennis up-to-date door het volgen van bijscholing (en/of in de praktijk als doula). De borstvoedingscursus wordt gegeven in samenwerking met een lactatiekundige IBLCE en verloskundige.

Over de methoden

Onze cursussen worden gegeven vanuit een islamitische soennitische invalshoek en zijn gebaseerd op de fiqh/jurisprudentie van de vier madhabs/wetscholen. Daarnaast zijn onze cursussen geïnspireerd op de originele HypnoBirthing® methode ontwikkeld door Marie Mongan. Wij onderschrijven de filosofie van het HypnoBirthing® Instituut dat een geboorte moet worden gezien als iets natuurlijks wanneer de (aanstaande) mama en de baby gezond en niet als een medische aangelegenheid. En dat wanneer zich een medische complicatie voordoet dat ook dan gekeken moet worden hoe de bevalling zo natuurlijk mogelijk kan verlopen.

Onze overtuiging is dat wanneer een gezonde (aanstaande) mama zich fysiek, mentaal en spiritueel goed voorbereidt, zij een ontspannen en gezegende zwangerschap, geboorte en kraamperiode heeft waardoor de baby ook een ontspannen en gezegende start krijgt.​ 

In onze cursussen komen daarnaast ontspanningstechnieken aan bod van diverse methoden zoals rebozo, NLP en mindfulness. ​
 

Partners

Wij werken samen met partners die onze doelstellingen delen en opereren op basis van dezelfde waarden en normen als wij. Wil je met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

bottom of page