top of page
Zoeken

Het zegenen van je baby vóór conceptie: selectie van een huwelijkspartner

Jouw (ongeboren) baby heeft (vóór conceptie) een aantal rechten ten opzichte van jou (en jouw partner). Eén van deze rechten is dat jij een goede partner selecteert om ouder te worden van jouw baby.

Religieuze basis

Er is overgeleverd dat Omar ibn al Khattab (rah) heeft gezegd dat één van de rechten van het (ongeboren) kind is, de keuze van een goede moeder. Omar ibn al Khattab (rah) geeft aan dat een moslim moet trouwen met een deugdzame, religieuze vrouw en niet mag trouwen met een vrouw met een bedenkelijk aard en karakter. Dit geldt uiteraard ook voor de moslima's die voor een vrome moslimman moeten kiezen. Het zegenen van je baby kan dus al vóór conceptie door de keuze van een goede huwelijkspartner. Stel jezelf bij het selecteren de vraag of jouw toekomstige partner geschikt is als ouder voor jouw kinderen.


Keuze huwelijkspartner

In diverse overleveringen geeft de profeet saws aan dat het verstandig is om jouw partner te kiezen op basis van zijn/haar deen/geloof & karakter. Dit is onder andere hetgeen zij/hij zal overbrengen op jullie kind.

De profeet saws zei: “Als iemand over wiens geloof en karakter jullie tevreden zijn (om de hand van één van jullie dochters) vraagt, huwt (jullie dochter) dan aan hem, want als jullie dit niet doen zal Fitnah (morele verval) zich voordoen op de aarde en zal zedenloosheid zich wijd verspreiden.”  (Sahih Soenan Tirmidhi) De profeet saws zei: “Een vrouw wordt om vier redenen gehuwd; haar bezittingen, haar status, haar schoonheid en haar geloof. Trouw met hen om hun geloof, opdat je zult slagen.” (Sahih al-Boekhaari en Muslim)


Tijdens onze cursussen leren wij jou welke dua/smeekbedes en rituelen je nog meer kunt verrichten tijdens je zwangerschap en ná de geboorte om jullie baby te zegenen en beschermen.

Comments


bottom of page