top of page
Zoeken

De positieve werking van zamzam water tijdens de zwangerschap, bevalling en tijdens de borstvoeding

Zamzam water is water dat wordt opgepompt uit de zamzam bron, die gelegen is in de buurt van de heilige Ka'bah in Mekka. Het water is geneeskrachtig en kan voor veel doeleinden worden gebruikt.

Door Mardetanha - Eigen werk, CC BY-SA 3.0


Religieuze basis

Wil je een ontspannen en fijne zwangerschap en bevalling? Wens je een gezond kindje? Wil je een spoedig herstel? Wil je dat de borstvoeding goed op gang komt? Zamzam water kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden!

De profeet Mohammed (saws) heeft gezegd dat "het water van zamzam voor datgene is waarvoor het gedronken wordt" (overgeleverd door Jaabir ibn Abdullah).


Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je je moe en zwak voelen. Zamzam water kan helpen om je fitter te voelen. Toen de profeet (saws) zag dat Aboe Dharr 30 dagen en nachten bij de Ka'bah verbleef zonder eten en drinken vroeg hij hem wie hem heeft gevoed. Aboe Dharr gaf aan dat hij niets anders behalve zamzam water heeft genuttigd en dat hij dik geworden is en geen enkele vermoeidheid, zwakheid of honger heeft ervaren en niet is vermagerd. De profeet (saws) antwoorde hem: "Waarlijk, het is gezegend, het is voedend voedsel" (Sahih Muslim).


Bevalling

Tijdens de bevalling dien je regelmatig jouw vocht aan te vullen met water. Ook Maryam dronk water toen zij beviel van de profeet Isha (Quran 24-26, zie ook onze blog over dadels). Zamzam water zorgt ervoor dat je niet snel vermoeid raakt en geen zwakheid ervaart. Ook kun je bij het drinken van zamzam water dua doen voor een voorspoedige bevalling.


Postnataal

De profeet (saws) heeft zamzam water beschreven als "het beste water op het aardoppervlak, het is een soort voedsel en genezing van ziektes" (Sahih Al-Jaami’). Zamzam water kan worden gebruikt om spoedig te herstellen na de bevalling. Zoals hiervoor beschreven kan het ook gebruikt worden om vermoeidheid, zwakheid en honger tegen te gaan en om niet te vermageren. Uiteraard kan het ook gebruikt worden om dua (smeekbede) te doen voor je moedermelkproductie.


Waar te koop?

Zamzam water is o.a. kun je bij islamitische winkels kopen of online bestellen.


Comments


bottom of page