top of page
Zoeken

De 'Bloem van Maryam'/'Roos van Jericho' voor een voorspoedige bevalling

Steeds vaker maken vrouwen tijdens hun bevalling gebruik van de 'Bloem van Maryam', ook wel de 'Roos van Jericho' genoemd. Hoe wordt de bloem van Maryam gebruikt en hoe bevordert de bloem van Maryam een voorspoedige bevalling?


De Bloem van Meryam / Roos van Jericho is een kleine struikje/plantje dat met name in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië groeit. De plant is zeer bijzonder omdat het een geneeskrachtige werking heeft. De plant kun je o.a. gebruiken tegen menstruatiepijn, een onregelmatige menstruatie en vruchtbaarheidsproblemen. Ook kun je de plant gebruiken om je bevalling te vergemakkelijken.


Let op! Je mag de plant niet gebruiken tijdens je zwangerschap (tenzij je aan het bevallen bent) of wanneer je borstvoeding geeft.

Bloem van Maryam / Roos van Jericho
Bloem van Meryam / Roos van Jericho

Toepassing tijdens de bevalling

Vele vrouwen die de bloem van Maryam tijdens de bevalling hebben gebruikt zijn overtuigd van het nut en geneeskrachtige wijze ervan. Zij zijn van mening dat het gebruik de bevalling vergemakkelijkt. De plant kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt.


Inwendig gebruik

Wanneer je weeën hebt plaats je de gedroogde plant in een kom met warm water. Tijdens de bevalling zetten de twijgen zich uit en trekt het warme water de oplosbare bestanddelen uit de plant. Tijdens de weeën neem je slokjes van de thee (maximaal 500 ml). De bloem van Meryam bevat een aantal mineralen die je goed kunt gebruiken tijdens de bevalling, zoals calcium, magnesium, kalium, zink en ijzer; vooral de combinatie calcium en magnesium stimuleren een soepele samentrekking van de (baarmoeder)spieren en daarmee de ontsluiting. De bloem heeft daarnaast ook een pijnstillende werking.


Uitwendig gebruik

Je kunt de gedroogde plant gebruiken als krachtige visualisatiemiddel. Wanneer je weeën hebt plaats je de gedroogde plant in het zicht, in een doorzichtige kom met warm water. De ervaring van vele vrouwen is dat hoe meer hun ontsluiting bevorderde hoe sneller de plant zich opent. Met visualiseren - een belangrijk tool van van de HypnoBirthing methode - neem je een positief kijkje in de toekomst. Door te kijken naar hoe de bol zich ontpopt en bloeit kun jij jouw ontsluiting visualiseren. Het is wetenschappelijk bewezen dat je daarmee een positief effect kunt bereiken ten aanzien van je doel, een voorspoedige bevalling.


Religieuze basis

Anders dan de naam doet vermoeden heeft de bloem van Maryam geen religieuze basis.


Waar te koop?

De bloem van Meryam is online verkrijgbaar bij diverse (islamitische) natuurwinkels.


Bron: dit artikel is gebaseerd op het artikel 'Flower of Maryam' van Baraka Birth.

Kommentare


bottom of page