top of page

Bevallen zou je grootste prestatie moeten zijn en niet je grootste angst!

Jane Weideman

Elke mama verdient het om uit te kijken naar de dag dat ze haar baby voor het eerst ontmoet. Toch kijken vele mama's met angstgevoelens naar deze bijzondere en gezegende dag! Angst voor pijn, verlies van autonomie en regie, angst voor medische interventies (keizersnede, inleiding, uitscheuren etc), dat hun partner niet weet hoe te ondersteunen, dat er iets met hun kindje gebeurt, angst voor het onbekende en nog meer... 

Wat als ik je vertel dat jij in onze eendaagse cursus Ontspannen Bevallen - vanuit islamitisch perspectief en geïnspireerd op HypnoBirthing - alle kennis en tools ontvangt om ontspannen en vanuit regie geboorte te geven aan jouw kleine wonder? 

Sinem.png

Sinem (@lifeofsy) &
Selçuk

De cursus was heel fijn en ik (Sinem) voelde mij eindelijk echt klaar voor de bevalling. Er waren zoveeel dingen waar ik echt niets van wist. Selçuk heeft ook mega veel geleerd en vond het oprecht leuk en interessant. We hebben beide meerdere keren 'oh wow' gezegd!

Daarnaast was dit ook echt oprecht leuk samen te doen!

youstoub roforsity_edited.jpg

Youssef (@youstoub) & Roumaissa (@roforsity)

Ondanks dat ik (Youssef) eerst heel sceptisch was en de cursus inging met de gedachte dat onze moeders het ook zonder cursus hebben gedaan moet ik eerlijk bekennen dat er echt veel dingen waren uit de cursus die mijn vrouw enorm hebben geholpen bij de bevalling en zelfs mij echt hebben geholpen om dingen beter te begrijpen en om mijn vrouw goed te kunnen ondersteunen.

mohsinsherine.png

Mohsin (@mohsinopwereldreis) & Sherine (@sherinelagmiri)

Wij hebben veel aan de bevalcursus gehad. De cursus was niet alleen  informatief maar wij hebben ook veel gehad aan de ademhalings- en ontspanningstechnieken en konden de regie behouden door de juiste vragen te stellen en onze geboortewensen - voor zover mogelijk - te bewaken. Ondanks dat we medisch waren en in het ziekenhuis moesten bevallen konden we alhamdoelilah van de bevalling genieten!

Zakia.png

Zakia (@zakiapicolina) & Samir

Tijdens de cursus heb ik (Zakia) hele mooie, verschillende en effectieve oefeningen, tools, technieken en informatie gehad om mijn geest en lichaam in voorbereiding op de bevalling te trainen. Ik wist eindelijk wat hypnobirthing precies inhoudt. Echt een prachtige manier van geboorte geven!

ummu_edited.jpg

Ümmü (@ummu_doa) & Muhammed

Ik heb een prachtige magische bevalling mogen meemaken mede dankzij de cursus. Ik zal jullie voor de rest van mijn leven dankbaar zijn. 

De Ontspannen Bevallen cursus volgen is de beste keuze die je kan maken of die je cadeau kan doen aan je zwangere vriendin.

HypnoBirthing geïnspireerd 

inclusief alle technieken die wereldwijd duizenden mama's hebben geholpen om ontspannen en zelfs pijnvrij te bevallen

Islamitisch perspectief

met voorschriften en instructies vanuit de Quran en hadith (soennitisch invalshoek)

Evidence based

betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde kennis en tools

1000+ tevreden mama's en papa's gingen
jou alhamdulilah voor!

 

Wil jij ...
je angst overwinnen zodat je niet in paniek raakt tijdens de bevalling?
leren hoe je weeën ontspannen en in sommige gevallen zelfs pijnloos kunt opvangen door middel van HypnoBirthing technieken?
een gezegende bevalling op basis van de voorschriften en instructies uit de Quran en hadith?
een positieve en realistische voorbereiding op een (natuurlijke) bevalling
(of keizersnede) met een wetenschappelijke onderbouwing?

leren hoe jij controle kunt behouden tijdens de bevalling zelfs als het anders verloopt dan gehoopt?
dat papa geen toeschouwer wordt maar leert hoe hij jou kan ondersteunen?
een gezegende en ontspannen kraamperiode voor jou, jouw baby (en papa)?

Dan is onze eendaagse cursus
Ontspannen Bevallen geschikt voor jou!​

Beluister hieronder hoe onze cursisten de cursus hebben ervaren:

Wat ga je leren?

 

Angst overwinnen: je leert wat het nadelig effect is van angst op het geboorteproces, (weer) vertrouwen te krijgen in je lichaam en in Allah swt's perfecte geboorteontwerp en welke tools je kunt inzetten om angst te overwinnen

 Voorbereiden op een ontspannen en gezegende geboorte: je leert hoe jij je mentaal, fysiek en spiritueel kunt voorbereiden op een ontspannen en gezegende bevalling (inclusief alle hypnobirthing technieken - zoals ontspannings-, massage- en ademhalingsoefeningen - en islamitische remedie)
 

Het geboorteproces: je leert alles over de verschillende fasen van de fysiologische geboorte, hoe je regie kunt behouden tijdens de geboorte (ook bij een plan B) en over natuurlijke en farmaceutische pijnstilling, het opvangen van weeën (inclusief ontspannings-, ademhalings- en massage-technieken en (pers)houdingen) en nog veel meer!

 De rol van de (geboorte)partner: je leert hoe je geboortepartner jou optimaal kan ondersteunen en onderdeel wordt van het geboorteproces

 

 Een ontspannen en gezegende kraamperiode: je leert alles over een ontspannen en gezegende kraamperiode, inclusief (natuurlijk) herstel- en kraamplan

 

 De eerste uren/dagen met jouw baby: je leert hoe je de overgang van baarmoeder naar wereld zo soepel mogelijk kunt laten verlopen, inclusief de islamitische geboorterituelen

...en nog veel meer!

Krijg een impressie van onze cursus met
Aygül & Yusuf!

De cursus wordt verzorgd door HypnoBirthing docenten en wordt daarom vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

Wat krijg je ?


✓  Een complete voorbereiding op je bevaling in 4 uur (live) waarin voldoende tijd is voor

oefeningen en vragen, met keuze uit verschillende cursusvarianten:

* online groepscursus (mét partner of zonder partner);
* privécursus (mét of zonder partner) aan huis; of
* privécursus (mét of zonder partner) online of bij ons 
in Ridderkerk

 

✓ Betrouwbare evidence based informatie vanuit islamitisch perspectief met alle HypnoBirthing
technieken (adem-, ontspannings- en massagetechnieken) voor een ontspannen en gezegende
bevalling en kraamperiode

✓ Toegang tot onze online privé omgeving met alle (audio)oefeningen en alle (a
anvullende) informatie

✓ Uitgebreide cursusmap of online handouts met onder
andere alle belangrijke informatie en technieken, voorbeeld beval-, kraam- en herstelplan (ook keizersnede), handvaten voor mama en papa met alle belangrijke informatie uit de cursus, checklists en meer!

 

✓ Coaching tot zes weken na je bevalling


✓ En nog veel meer!

keukenvansou_edited.jpg

Soumia (@keukenvansou) & Edris

Met de bevalling in zicht was deze cursus van ongekende waarde alhamdulilah!


Door de cursus heeft het angstig/zenuwachtig gevoel plaatsgemaakt voor kalmte en zelfverzekerdheid! Super handig, vol tips en zelfs oefeningen tussendoor.

Ik (Soumia) raad elke zwangere vrouw om samen met haar partner deze cursus te volgen! 

sum.png

Sumeyye (@sumeyye_tatci)
& Hüseyin

Wij hebben echt heel veel aan de cursus gehad ondanks dat dit voor ons een tweede keer was. Hüseyin vond het ook erg fijn.

augul.png

Aygül (@aygulxyilmaz) & Yusuf

Ik begon elke keer te huilen bij de gedachte dat mijn uitgerekende dag naderde, maar na de cursus heb ik deze angst achtergelaten. De cursus leert je hoe te ademen maar ook om naar jezelf te luisteren. Je ontvangt handvaten en je leert op jezelf te vertrouwen. Ook omdat het vanuit een islamitisch perspectief is vond ik het erg fijn om te weten dat Allah swt een zwangerschap niet zomaar aan de vrouw heeft geschonken. Ik vond het fijn dat de partner constant in dit traject goed meegenomen wordt en ook tips tricks meekrijgt, en dat de partner ook gezellig meedoet met de oefeningen. Zo doe je het echt “SAMEN”.

nummer 1_edited.jpg

Sueda &
Habib

Wij zijn erg dankbaar! De bevalling kunnen wij omschrijven als een droombevalling, natuurlijk met Allah’s wil! De bevalling verliep ongelofelijk soepel en niet te vergeten ontzettend snel (4u totaal vanaf de eerste wee tot aan de bevalling). Maar vooral voor ons uitgebreide bevalplan, de steun van mijn man doordat hij goed wist hoe hij me moest ondersteunen, echt geweldig. Wij zijn in ieder geval super blij dat we de cursus hebben gedaan en raden het iedereen aan in ons omgeving. 

nummer 2.png

Manar

Ik ben echt blij dat ik de keuze heb gemaakt voor de cursus want daardoor wist ik wat ik ongeveer kon verwachten en hielp het me rustig te blijven en te geloven in de kracht van mijn eigen lichaam hamdoulilah.

Ik dacht terug aan de dua's, aan de cursus. aan het einddoel (de kleine), allemaal tips die ik in de cursus heb gekregen en dat zorgde ervoor dat ik de hele bevalling rustig bleef. Ik kijk echt met een mooi en fijn gevoel terug op de bevalling hamdoulilah.

 • Hoeveel bedraagt een cursus?
  ​Eendaagse online groepscursus - met of zonder partner € 119,- ​Privécursus (met of zonder partner) - bij ons in Ridderkerk € 327,- - online € 327,- - aan huis € 427,- (exclusief reiskosten en evt. parkeerkosten)
 • Wie is de docent?
  De cursus "Ontspannen Bevallen" wordt verzorgd door geboortecoach Sabiha. Zij is opgeleid tot HypnoBirthing© docent (conform de originele Marie Mongan Methode) en Childbirth Educator (Childbirth International Childbirth). Daarnaast houdt ze haar kennis up-to-date door middel van bijscholing en in de praktijk als doula. Een greep van de gevolgde bijscholing: - Fysiologie van de baring - Fiqh van de borstvoeding - Medisch bevallen - Sectio's/keizersnedes - Vaginale stuitbevalling - (Hoofd)liggingen van de baby - Niet-vorderende baring - Rouw en verlies rondom zwangerschap en bevallen - Begeleiden van vrouwen met een traumatische bevalervaring - Evidence-based geboorteplan
 • Waar vind ik de cursusdata?
  De data voor de online groepscursus vind je wanneer je de cursus gaat reserveren. Een datum voor een privécursus wordt in overleg geprikt. Vul vrijblijvend het onderstaand inschrijfformulier in en je ontvang zo spoedig mogelijk een (aantal) datumvoorstel(len) of je wordt op de wachtlijst geplaatst indien volgeboekt. Je ontvangt hier bericht over. Het formulier vind je hier: Inschrijfformulier privécursus
 • Wanneer kan ik het beste een cursus reserveren of volgen?
  Wij adviseren jou om zo snel mogelijk onze cursussen te reserveren omdat onze cursussen vaak snel volgeboekt zijn Het beste is om na de 24e week van je zwangerschap de cursus te volgen zodat alle informatie nog vers in het geheugen zit na de bevalling en je voldoende tijd hebt om de technieken eigen te maken
 • Krijg ik mijn cursusgeld terug als ik eerder beval?
  Als je eerder bevalt en dit tijdig aan ons doorgeeft dan kun je ervoor kiezen dat wij: - het cursusgeld volledig terugstorten (exclusief transactiekosten) of - dat wij een mama/koppel die de cursus niet kan betalen in jouw/jullie plaats laat/laten deelnemen aan de cursus.
 • Welke zorgverzekeraars vergoeden de cursus?
  Heb jij een aanvullende verzekering? Dan wordt onze cursus veelal volledig of gedeeltelijk vergoed door jouw zorgverzekeraar. Hieronder vindt jij een overzicht van de zorgverzekeraars die onze borstvoedingscursus mogelijk volledig of gedeeltelijk vergoeden. ​ Vergoedingen 2024
 • Heeft het zin om een cursus te volgen bij een 2e/3e/4e etc bevalling?
  Een groot deel van onze mama's zijn al eerder bevallen en hebben helaas vaak een negatieve bevalervaring en kiezen er nu wel voor om zich wel goed voor te bereiden op de bevalling. Ook als je je kennis wilt opfrissen is onze cursus geschikt. Onze cursus kun je dus volgen wanneer je voor het eerst in verwachting bent maar ook wanneer jij al eerder bevallen bent, is onze cursus uitermate geschikt voor jou.
 • Ik heb een medisch indicatie (o.a. inleiding, keizersnede etc). Heeft het zin om een cursus te volgen?
  Als je een medische indicatie hebt heeft het juist ook zin om de cursus te volgen omdat er ook bij een medische indicatie nog voldoende ruimte is om invloed te hebben op het verloop van de bevalling. Als je dus een medische indicatie hebt en bijvoorbeeld geadviseerd wordt om ingeleid te worden of een keizersnede te krijgen dan kun je dit aangeven in het inschrijfformulier waardoor wij ook daar aandacht aan zullen besteden tijdens onze cursus.
 • Hoe lang heb ik toegang tot de besloten online privé omgeving?
  Je hebt drie maanden toegang tot de besloten online privé omgeving.
 • Kan ik de cursus cadeau doen?
  Onze cursussen zijn het ideale cadeau voor bijvoorbeeld een mommyshower! Klik hieronder om de cursus cadeau te doen. - Cadeaubon online Ontspannen Bevallen ​
 • Facebook
 • Instagram

| ©2022 From Belly to Baby  |  info@frombellytobaby.nl | +31627839854 (WhatsApp) |

| KvK-nr: 75802295 |  Algemene Voorwaarden Diensten | Privacy Statement |

bottom of page